1984 02 13 12:00:00 Diana.

In beeld: het laatste jaar van Diana

Als echte royalty-fan kan het jou niet ontgaan zijn dat vandaag de sterfdag van Diana Spencer markeert. Ze kwam in 1997 in Parijs om het leven, William en Harry waren toen nog maar pubers. We brengen Diana in 1997 in beeld voor je.

De moeder van prins William en prins Harry en ex-vrouw van prins Charles was ten tijde van het fatale ongeluk in Parijs samen met Dodi Al-Fayed, zoon van multimiljonair Mohamed Al-Fayed. Die laatste is eigenaar van het bekende chique warenhuis Harrods in Londen. En richtte in het warenhuis zelfs een monument ter nagedachtenis voor ze in.

Diana kwam op 31 augustus 1997 in Parijs om het leven, samen met Dodi. Wat deed zij zoal in haar laatste levensjaar? We zetten een aantal foto’s voor je op een rij.

In een badpak met kleuren die helemaal van toen waren, vierde Diana met William en Harry de zomer.

Diana 1997 Foto 1

Diana werd dat jaar veelvuldig gespot en gefotografeerd in korte sportkleding. Ze was lid van het Chelsea Harbour Fitness Centre, in Londen.

Diana 1997 Foto 2

Samen met partner Dodi, die ook zou verongelukken op 31 augustus. Deze foto werd kort daarvoor aan de Franse Rivièra gemaakt.

Diana 1997 Foto 3

Hier zien we Diana aan tafel tijdens een benefietdiner in juni 1997. Die avond speechte ze ook nog.

Diana 1997 Foto 4

En eerder dat jaar, op werkbezoek in Bosnië. Diana werd geroemd om haar grote hart en haar inzet voor doelen die zich bezighielden met een veiligere wereld.

Diana 1997 Foto 5

Lees ook:

Harry: ‘zonder corona was ik al lang weer naar Engeland gegaan’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Alphafrance, The Sun, ANP/EPA, Pinterest