Image 18

Britse kranten kiezen kant van Queen na interview van Harry en Meghan

Inmiddels heeft het interview van Oprah Winfrey met Harry en Meghan een heuse rel veroorzaakt. De Britse kranten raken er maar niet over uitgepraat, want voor de derde opeenvolgende dag beheersen de royals de voorpagina’s. Dit keer vult vooral koningin Elizabeth met haar dinsdag uitgebrachte verklaring de kolommen.

Een aantal kranten, zoals The Mirror, steken in op de meelevende toon van Elizabeth. “We zullen altijd van jullie houden”, kopt de tabloid bijvoorbeeld met koeienletters op de voorpagina de quote van de koningin, gericht aan het Sussex-koppel. De meeste andere titels zoomen in op de bezorgdheid van de koningin over de aantijgingen van racisme in de koninklijke familie. “Racisme-kwestie zorgwekkend, maar herinneringen verschillen”, schrijft The Times en The Independent kopt: ‘Koningin erkent bezorgdheid over racisme binnen paleis’.

Elizabeth reageerde dinsdag voor het eerst op het interview van haar kleinzoon Harry en diens echtgenote Meghan op televisie. In de verklaring liet ze weten niet alleen bezorgd te zijn maar dat Harry, Meghan en hun zoon Archie altijd zeer geliefde familieleden zijn. “De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest. De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend”, aldus Buckingham Palace.

LEES OOK:

Harry en Meghan’s interview met Oprah kijkcijferhit op Net5

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen