Image 17

Harry en Meghan’s interview met Oprah kijkcijferhit op Net5

Dinsdag is het spraakmakende interview van Oprah Winfrey met de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan door ruim 1,5 miljoen Nederlanders bekeken op Net5. Dat is veel, maar het nét niet genoeg om daarmee de meest bekeken uitzending ooit genoemd te kunnen worden.

Sinds november 2004 staat het record op naam van de finale van Expeditie Robinson, met gemiddeld 1.566.000 mensen. Dat zijn er ruim 24.000 meer dan dinsdag naar Harry en Meghan keken. Het totale aantal kijkers, dat KijkOnderzoek sinds vorig jaar meet, kwam zelfs op ruim 2,6 miljoen. Het interview had het record wellicht kunnen breken als het maandag al werd uitgezonden. Toen keken er ruim 300.000 Nederlanders via de Vlaamse publieke omroep VRT naar Harry en Meghan.

CBS meldde eerder al dat bijna 50 miljoen mensen wereldwijd naar de uitzending hadden gekeken. In het interview uitte het koppel, dat onlangs alle officiële taken in het kader van het Britse koningshuis definitief neerlegde, beschuldigingen van racisme, verwaarlozing en ruziemaken binnen de koninklijke familie en de hofhouding.

LEES OOK:

Meghan: ‘‘Buckinham Palace houdt leugens over ons in stand’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen