Naamloos

Bezoekers zijn weer welkom in de Britse koninklijke tuinen

Vanaf 18 juni zijn de tuinen van Hampton Court en Hillsborough Castle, twee Britse koninklijke residenties, weer open voor publiek. Het is de bedoeling dat de paleizen zelf ook weer opengaan, maar dat hangt van verdere versoepeling van de coronamaatregelen in Engeland en Noord-Ierland.

Vooral Hampton Court is een populaire bestemming voor een dagtochtje vanuit Londen. Het was ook populair bij koning Hendrik VIII, die met elk van zijn zes achtereenvolgende echtgenotes het paleis bewoonde. Er is zelfs een connectie met Nederland, want koning-stadhouder Willem III zorgde samen met zijn echtgenote Mary II voor een elegante uitbreiding van Hampton Court. Die link met Nederland was voor koningin Beatrix in 1982 reden om tijdens haar staatsbezoek aan koningin Elizabeth hier een galadiner aan te bieden.

Hampton Court is sinds 1838 niet meer in gebruik, maar de mooie tuinen en het doolhof zijn nog altijd te bezoeken. Het Noord-Ierse Hillsborough Castle is vorig jaar april na een lange restauratie heropend door prins Charles en zijn echtgenote Camilla, die op de openingsdag ook hun huwelijksverjaardag vierden. Het kasteel is de officiële residentie van de koninklijke familie in Noord-Ierland, maar is ook door het publiek te bezoeken wanneer de ‘royals’ er niet zijn.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen