royal family

8x Koosnaampjes van royals

Iedereen heeft wel een koosnaampje en ook de royals ontkomen er niet aan. Hier lees je de opmerkelijkste en leukste nicknames voor royals door royals.

1. Archie

Archie, de zoon van Harry en Meghan, is nog geen jaar oud, maar heeft al behoorlijk wat koosnaampjes gekregen. Voordat Archie geboren was werd hij ‘Baby Sussex’ genoemd, maar nu noemt Harry hem ‘onze kleine man’ en Meghan roep haar zoon met koosnaampjes als ‘Arch’ en ‘Bubba’. Of Archie met die laatste naam ook nog blij is wanneer hij een tiener is, is nog maar de vraag.

2. Prins Harry

Voor Harry heeft Meghan een wel hele kort koosnaampje, zij noemt haar man namelijk ‘H’.

3. Koningin Elizabeth

Voor zijn oma heeft de kleine George een heel aandoenlijk koosnaampje gedacht. Toen hij twee was, noemde hij Queen Elizabeth namelijk ‘Gan-Gan’.

4. Prins William 

Van zijn moeder, prinses Diana, kreeg William misschien wel de meest lieve en opmerkelijkste bijnaam van allemaal. Diana noemde haar zoon namelijk ‘wombat’. In een interview uit 2007 vertelde de prins dat het begon toen hij twee was en het ontstaan is tijdens een reis naar Australië, waar de ‘wombat’ veel voorkomt. Zijn vrouw Kate noemt William graag ‘babe’.

5. Princes Beatrice

In Instagrampost om haar te feliciteerde onthulde het zusje van Beatrice – Eugenie – een schattige bijnaam voor haar zus. “Happy happy Birthday dear Beabea 🐝”, schreef ze op Instagram.

6. Kate Middleton

De Engelse radiopresentator Scott Mills had in een podcast gehoord dat prins Harry de bijnaam ‘Cath’ aan zijn schoonzus had gegeven. Toen hij later de kans kreeg om het de hertogin te vragen, bevestigde ze het niet, maar kon ze het ook niet ontkennen. “Het komt me niet bekend voor, maar ik luister naar de meeste dingen.”

7. Prinses Charlotte 

In een video die vorig jaar te zien was hoe Cambridge-kids George, Charlotte en Louis in de achtertuin van hun huis aan het spelen waren was ook te horen hoe prins William zijn dochter met de fancy koosnaam ‘Mignonette‘ riep wat waarschijnlijk een verwijzing is naar het Franse woord mignon, dat klein en delicaat betekent. De hertogin noemt haar dochter liever ‘Lottie’.

8) Prins Charles

Met kleinkinderen ontkom je er niet aan. Volgens Daily Mail noemt George zijn opa ‘Grandpa Wales’.

LEES OOK:

Zó wordt de naam van de Koning in het buitenland uitgesproken

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Beau MondeBeeld: archief.