Image 17 2

Spaanse prinsessen ook aanwezig bij uitreiking

Vrijdag was het Spaanse koninklijke gezin aanwezig in Madrid bij de uitreiking van de onderscheidingen van de Orde van Burgerlijke Verdienste. Felipe, Letizia, Leonor en Sofía zaten de plechtigheid voor waarbij diverse burgers werden geëerd voor hun persoonlijke inzet en maatschappelijke bijdrage voor het land.

Dit jaar stond de uitreiking volledig in het teken van mensen die zich in het bijzonder hebben ingezet tijdens de coronapandemie. Degenen die zijn onderscheiden met de medaille in de Orde van Verdienste zijn volgens de koning een afspiegeling van de situatie waarin miljoenen mensen zich bevonden in de tijd die werd gekenmerkt door de pandemie en de gevolgen daarvan. Felipe sprak na de uitreiking van de onderscheidingen nog een paar woorden tot de ontvangers. “Uw voorbeeld verenigt ons, ontroert ons en maakt ons trots. U bent een spiegel waarin wij allen naar onszelf moeten kijken. Blijven bouwen aan een Spanje aan de hand van uw voorbeeld, een voorbeeld van een sterke en rustige, burgerlijke en solidaire samenleving, is een project dat ons allen moet verenigen.”

“Want als een land een afspiegeling is van de waarden en successen van zijn burgers,” vervolgde de koning, “dan wordt de toekomst van Spanje gebouwd met de visie, de wil, de inspanning en de vastberadenheid van alle mensen die er deel van uitmaken.”

LEES OOK:

Ministers reageren kritisch: ‘‘Ook koning moet 1,5 meter afstand houden’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.