×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dubbeldate: Spaans koningspaar luncht met president Macron en zijn vrouw

  Dubbeldate: Spaans koningspaar luncht met president Macron en zijn vrouw

  Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje zijn woensdag in Parijs aangekomen. Ze trappen de dag af met een lunch met de Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte op het presidentieel paleis.


  Herdenking terrorisme

  Het koppel is, ondanks het coronavirus, naar de Franse hoofdstad afgereisd vanwege de eerste nationale dag voor de herdenking van slachtoffers van terrorisme. Na de lunch reist het viertal naar het Trocadéro-plein voor een herdenking van de (Franse) slachtoffers van de terroristische aanslagen in Madrid op 11 maart in 2004 en andere terreurdaden. Bij de ceremonie op het plein zijn ook nabestaanden en Franse ministers aanwezig. Vanwege het coronavirus worden er in plaats van de 1200 zo’n 900 mensen verwacht.

  LEES OOK:

  Zelfgekozen datum

  Macron koos zelf de datum van de eerste nationale herdenkingsdag. De president koos voor 11 maart omdat bij geen andere jihadistische terreuractie zo veel slachtoffers vielen. Door de aanslagen in Madrid kwamen 191 mensen om en raakten 1900 gewond.

  Concert afgelast

  Het Spaanse koningspaar zou dinsdagavond al een concert bijwonen ter nagedachtenis aan de slachtoffers, maar dat concert werd wel afgelast vanwege het coronavirus.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  11 maart 2020 - 18:05