×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe en Letizia staan met ambassadeurs stil bij coronavirus

  "Spanje heeft zich bereid verklaard om met China samen te werken"

  Felipe en Letizia staan met ambassadeurs stil bij coronavirus

  Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje ontvingen woensdag in het Koninklijk Paleis in Madrid de ambassadeurs die in Spanje zijn gestationeerd.


  Felipe en Letizia ontvingen hun gasten in de troonzaal van het paleis. Het is een jaarlijks gebruik dat het Spaanse koningspaar een receptie geeft voor ambassadeurs.

  In zijn toespraak ging Felipe onder meer in op het coronavirus dat de wereld in zijn greep houdt. “Namens de Spaanse regering en het Spaanse volk, maar ook namens mezelf, wil ik het Chinese volk onze oprechte steun en solidariteit tonen in deze moeilijke tijd van noodsituaties op gezondheidsgebied”, zei Felipe.

  “Spanje waardeert de zeer belangrijke inspanningen en maatregelen van de Chinese regering om te komen tot een doeltreffend beheer van de crisis die ons allen treft. Spanje heeft zich vanaf het begin bereid verklaard om met China samen te werken, op welke manier dan ook, om de crisis in te dammen en te overwinnen.” Felipe benadrukte ook het belang van diplomatie, bijvoorbeeld om de positie van vrouwen in de wereld te verbeteren.

  Namens Nederland is sinds kort Jan Versteeg ambassadeur in Spanje. Daarvoor was hij sinds 2015 grootmeester (hoofd van de hofhouding) van koning Willem-Alexander.

  6 februari 2020 - 09:15