Instagram Kerstcadeaus Deense Koninghuis

Wauw! Wat een berg bijzondere cadeautjes in Denemarken

Een hele stapel cadeaus, verpakt in Kerstpapier. Het is het beeld in Denemarken momenteel. Er is een bijzonder project gaande, waar met name veel breinaalden bij betrokken zijn..

Bij Kerst horen natuurlijk cadeautjes. En naast een boom, versieringen, de typische Deense Kerstelfjes en zo af en toe wat sfeerbeelden van de stad op Instagram, zijn het nu juist die cadeaus die even prominent in the picture worden gezet door de Deense royals, op social media.

Het hof deelt een paar foto’s van een hele berg ingepakte presentjes. En verklapt ook wat er zoal in zit. Het gaat om gebreide goederen! Sokken, handschoenen, sjaals en mutsen. Gemaakt door de ‘elfjes’ om te geven aan de mannen (en vrouwen) die Kerst doorbrengen op zee, of aan land en in de winterkou bij en van de Faeröer-eilanden. We zien de elfjes zelfs de cadeautjes naar de haven brengen. En spotten zelfs nog een slapende Kerstman aan boord.

Het gaat waarschijnlijk om een oud gebruik in combinatie met de nieuwerwetse kracht van social media. Want we zien de ‘elfjes’ overal opduiken. Kijk mee naar deze schattige serie foto’s. En eh… wie krijgt er nu niet graag een zelf-gebreid item cadeau?!

Deense Kerst Instagram Foto 1
Deense Kerst Instagram Foto 2
Deense Kerst Instagram Foto 3
Deense Kerst Instagram Foto 4

LEES OOK:

Leuke thuiswerkfoto’s van Mette-Marit en Haakon

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @detdanskekongehus