Harald 30 Jaar Op De Troon Foto 2

Update: zo gaat het nu met koning Harald

Je las bij ons dat de Noorse koning geopereerd moest worden aan zijn rechterknie. We kunnen je nu vertellen hoe dat is verlopen. De vorst heeft wel pech op het vlak van gezondheid. Afgelopen najaar onderging hij nog een zware hartoperatie.

De 83-jarige koning van het Scandinavische land heeft al jaren te kampen met issues met zijn gezondheid. In oktober werd hij nog aan zijn hart geopereerd. En dan werd er binnen de paleismuren ook nog eens corona geconstateerd. Toch houdt Harald zich kranig. Hij knapt na een kort ziekteverlof steeds voldoende op om daarna weer deel te nemen aan werkbezoeken en online vergaderingen, bijvoorbeeld.

In de tussentijd neemt zoon en kroonprins Haakon de meeste taken voor hem waar. Zo ook in het geval van de recente operatie aan zijn rechterknie. Deze blijkt succesvol te zijn verlopen, zo meldt het Noorse hof vandaag. Er wordt zelfs gezegd dat Harald het ‘uitstekend maakt’.

Harald is ondanks zijn leeftijd en alle gezondheidsproblemen overigens niet van plan af te treden als koning. In zijn ogen blijft hij koning tot de dag dat hij sterft. Onlangs vertelde hij ook nog eens dat hij en koningin Sonja nog altijd erg veel plezier behalen uit het koning- en koninginschap.

Kort geleden vierde Harald zijn 30-jarig-jubileum als koning en werden mooie foto’s gemaakt van hem en Sonja, dit is er eentje van.

Harald 30 Jaar Op De Troon Foto 1

LEES OOK:

Koning en koningin feliciteren veldrijders

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @detnorskekongehus