Image 16 2

Prins Daniel geeft les mee aan kinderen: ‘‘Ze moeten leren omgaan met verlies’’

De Zweedse prins Oscar (5) en prinses Estelle (9) zijn sportieve kinderen. Dat vertelt hun vader prins Daniel in een interview met de krant Aftonbladet. De kleine royals zijn fanatiek, constateert hij. Hij moet alles uit de kast halen om ze bij te benen.

“Ik wil dat ze ervaren hoe het is om samen met anderen in een team te spelen”, zegt hij daarover. En het gaat volgens de prins niet alleen om winnen. “Ze moeten ook leren hoe het voelt als je verliest. En dat je dan met z’n allen besluit om harder te trainen zodat je de volgende keer misschien wel wint. Oscar gaat naar een voetbalschool”.  In de tuin van hun huis heeft Daniel een klein trapveldje aangelegd. Daar voetballen ze vaak. “Oscar wil dan in het doel staan en roept dan dat ik hard moet schieten. Daar geniet ik van.”

Zijn grote zus Estelle voetbalt ook mee, maar volgens Daniel ligt haar voorkeur bij basketbal. Ze zit in een team en heeft twee wedstrijden gespeeld. Daar heeft de prins tot zijn verdriet niets van gezien. Vanwege de coronamaatregelen mochten er geen ouders in de sporthal zijn. Als er weer wedstrijden met publiek gespeeld mogen worden, gaat Daniel zeker kijken. Dat niet alleen; hij wil een echte sportvader zijn, zo eentje die met een auto vol kinderen naar de wedstrijden rijdt en langs de kant staat om het team aan te moedigen.

LEES OOK:

Ministers reageren kritisch: ‘‘Ook koning moet 1,5 meter afstand houden’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.