Denmark Royalty

Oei, boosheid in Denemarken om dít kledingstuk van Margrethe

In Denemarken is ophef ontstaan over de jas die koningin Margrethe droeg naar de Paasmis in de kerk. Ze is overigens veel vaker in de jas gezien en gefotografeerd.

In de kathedraal van Aarhus woonde de vorstin zondag de speciale mis bij. Ze werd vastgelegd bij aankomst en bij vertrek. Duidelijk te zien was dat zij haar – voor sommigen inmiddels bekende – donkerbruine bontjas droeg. Echt bont, niet te misverstaan. Het leidde tot boze en verontwaardigde reacties, met name van veel Denen.

“Ja, een heel vrolijk Pasen, maar bont kan écht niet meer”, schijft iemand onder de foto’s die van haar kerkbezoek op het Instagram-account van de Deense royals zijn geplaatst. Een ander is nog wat feller en zegt: “zwaai maar naar al die dode nertsen!” – verwijzend naar het zwaaien dat veel royals vaak doen bij aankomst en vertrek, richting het aanwezige publiek en de pers.

Ook schoondochter Mary, de vrouw van kroonprins Frederik, wordt nog met enige regelmaat in bont gespot. Het komt de Deense royals vaker op kritiek te staan. Onder meer Dierenrechtenorganisatie Organisation Against the Suffering of Animals maakt zich zorgen om de keuzes voor bont van de twee vrouwen. Wij maakten al eens dit artikel, het viel ons toen ook op dat Margrethe openlijk haar bontjas draagt.

Dit is de jas waar het om gaat. De foto werd op Paaszondag gemaakt, toen Margrethe de mis bezocht.

Margrethe In Bontjas Screenshot Instagram
Margrethe In Bontjas Screenshot Instagram 2

LEES OOK:

5 mooie foto’s van Victoria met Estelle

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @detdanskekongehus