Margrethe

De chique outfit van koningin Margrethe

De 80-jarige Deense vorstin ging een avondje uit. Het Julien Symfonieorkest kon op haar aanwezigheid rekenen afgelopen weekend. Margrethe was zeer toepasselijk gekleed voor de gelegenheid.

Ze was aanwezig bij een concert van een symfonieorkest, onder leiding van dirigent Julien Salemkour. Margrethe is beschermvrouwe van de Deense Muziekacademie en in die hoedanigheid ging ze een avondje uit. Ze vierde er, met andere gasten, het 153-jarig bestaan van het Conservatorium. Helemaal opgedoft ook. Iets waarvan bekend is dat de koningin ervan houdt: pracht, praal en ceremonie.

Margrethe draagt een chique bordeauxrode, lange rok van crinkle-stof. Met een zwarte blouse met see-through hals. Naast de witte parelketting valt verder haar mantel op: die is van echt bont gemaakt, waarschijnlijk nertsenbont. Iets dat in Scandinavische landen iets breder geaccepteerd is dan hier, van oudsher. In Nederland krijgen royals die (openlijk) bont dragen nogal eens de wind van voren, van dierenliefhebbers, dierenstichtingen en zelfs weleens vanuit de politiek. Maar ook de Deense royals, en met name Margrethe, hebben al fikse kritiek ontvangen van dierenrechtenorganisaties en Deense burgers.

Uiteraard draagt Margrethe ook een mondkapje tijdens haar avondje uit

Margrethe Outfit Foto 1

LEES OOK:

Goed zo: Victoria ‘recyclet’ haar blauwe laarsjes

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @detdanskekongehus