Harald

Noorse koning vreest dat Olympische Spelen volgend jaar niet doorgaan

De Noorse koning Harald denkt dat er volgend jaar geen Olympische Spelen worden gehouden in Tokio. Dat liet hij weten in een vraaggesprek met de Noorse televisiezender NRK.

Harald ziet het niet gebeuren dat er 70.000 mensen opeengepakt in een stadion gaan zitten tijdens het sportevenement. “We kunnen dat niet doen. Maar in een leeg stadion is de spirit van de Spelen er niet. De Olympische Spelen is de enige plek waar alle sport samenkomt.”

Op de vraag of het evenement zonder publiek, omwille van de sporters, toch zouden moeten doorgaan antwoordde de Noorse koning: “Het is een interessant, maar gelijk ook een beangstigend idee.”

Olympische spelen

De Spelen stonden oorspronkelijk gepland voor dit jaar, maar werden vanwege de uitbraak van het coronavirus met een jaar uitgesteld. Als de vierjaarlijkse sportontmoeting volgend jaar niet door kan gaan, dan wordt het evenement definitief afgelast besloot het Internationaal Olympisch Comité eerder.

Harald, die als zeiler zelf meedeed aan drie Olympische Spelen tijdens de spelen van 1964, die ook in Tokio werden gehouden, staat bekend als een groot liefhebber en promotor van sport. Harald’s vader, koning Olav was ook Olympisch zeiler. Hij won in 1928, bij de Spelen in Amsterdam, als kroonprins goud in de 6-meter klasse.

LEES OOK:

Victoria en Daniel op vakantie in Zweedse bergen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.