Victoria

Victoria en Daniel op vakantie in Zweedse bergen

De Zweedse Kroonprinses Victoria en prins Daniel zijn dit weekend samen op pad gegaan. Bepakt en bezakt met een grote backpack genoot de 43-jarige Kroonprinses van een slokje bergwater uit een van de beekjes in de Jämtland-driehoek, deelt het Zweedse hof op Instagram.

Ze begonnen de tocht in het dorpje Storulvån en eindigden hier ook. Storulvån is een van de populairste bestemmingen in de bergen in Zweden. Het paar legde in totaal een tocht van 47 kilometer af.

De Zweedse koninklijke familie zal de komende maanden geregeld op stap gaan. Alle 21 provincies krijgen koninklijk bezoek van leden van het hof. Zelfs het koningspaar is van plan met de rest van het gezin door Zweden te trekken. Koning Carl Gustaf (74) was maandenlang met zijn gezin in zelfisolatie in Stenhammar Slott en op het eiland Öland. De komende herfst willen zij een deel van hun werkzaamheden weer oppakken, voor zover de coronamaatregelen dat toelaten.

Koninklijke uitstapjes

Het doel van de koninklijke bezoeken is om de talrijke gevolgen van de coronacrisis in kaart te brengen voor de verschillende delen van Zweden. Deze koninklijke uitstapjes zijn min of meer overgenomen van koning Felipe en koningin Letizia. Het Spaanse koningspaar reisde bijna alle autonome regio’s van Spanje af om zelf te ervaren wat de gevolgen van de pandemie waren voor hun land. Zij deden onder meer een uitstapje op het eiland Ibiza en vierden de regionale feestdag mee van Galicië.

Ook het Nederlandse koningspaar heeft tien van de twaalf provincies een bezoek gebracht. Later deze maand staat Frieland op de planning.

LEES OOK:

Prins Carlos en zijn familie gaan dit jaar niet naar Parma en Piacenza

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.