Harald

Noorse koning Harald weer aan het werk na maanden ziekteverlof

De 84-jarige vorst kampte met fikse gezondheidsproblemen. In de tussentijd nam zoon – en kroonprins – Haakon veel van zijn taken waar. Maar nu gaat Harald dus zelf weer aan de slag.

Met zijn 84 jaar zou je ook kunnen verwachten dat hij het wellicht wat rustiger aan gaat doen. Of het stokje zelfs aan zoon Haakon overdraagt. Echter, Harald heeft eens het voornemen geuit om zittend koning te blijven tot hij sterft. Gistermiddag pakte hij zijn werkzaamheden weer op, na een ziekteverlof van wel 2,5 maand.

Harald moest eind januari rust houden, vanwege een knieblessure. Van foto’s die gemaakt zijn van de bezoekjes die hij wel nog aflegde in januari, is hij bijvoorbeeld ook met een wandelstok te zien. In februari werd hij geopereerd aan een pees boven de knie. Daarvan duurde het herstel langer dan verwacht. Wat hem dus uit de running hield. Overigens kampt Harald ook met hartklachten. Afgelopen najaar werd een hartklep vervangen.

Gisteren stonden er een paar audiënties in de agenda. Zo ontving hij het Noorse hoofd van Defensie. En daarna een professor die vorig jaar werd benoemd tot Ridder 1e Klas van de Koninklijke Noorse Orde van Sint Olav.

We wensen Harald veel succes en gezondheid!

Harald In Achtertuin Screenshot Instagram Februari 2021

LEES OOK:

Elizabeth heeft alweer een afspraak in haar agenda staan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @detnorskekongehus