Naast Willem-Alexander ook déze royal niet naar Olympische Spelen

Het gaat om een Scandinavische kroonprins. Ook hij heeft besloten dat het momenteel niet verstandig is af te reizen naar Japan, om daar de Spelen namens zijn land bij te wonen.

De Olympische Spelen zijn doorgaans een komen en gaan van prominente figuren, waaronder ook veel royals. Dat de Spelen doorgaan is al een klein wonder te noemen. Maar – niet geheel onverwacht – steeds meer prinsen, prinsessen en onlangs ook onze eigen Willem-Alexander melden zich af voor een bezoek aan Tokio.

Willem-Alexander deed dat met name vanwege de coronapandemie. Ook van zijn tante, prinses Margriet, wordt een afzegging richting Japan verwacht. In Denemarken stond kroonprins Frederik wél in de startblokken om de Denen aan te gaan moedigen in Tokio, maar hij blijft eveneens thuis.

En dit omdat Frederik ‘in nauw contact’ is geweest met iemand die het virus heeft opgelopen. De royal is wel gevaccineerd, maar vanwege de strenge veiligheidseisen rondom de Spelen moet hij toch verstek laten gaan. Hij houdt zich bijvoorbeeld aan de Deene regels: thuisblijven en zich laten testen. Eigenlijk zou hij van 19 tot en met 26 juli bij de Spelen aanwezig zijn geweest.

Britain Soccer Uefa Euro 2020

LEES OOK:

Máxima opent straks nieuwe MBO-jaar in déze plaats

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA