Mette Marit En Haakon

Mette-Marit verklapt wat Haakon vond van veel thuis zijn

Ook in Noorwegen waren en zijn veel mensen thuis in verband met corona. Als het even kon, ging het werk thuis door. Mette-Marit vertelde gisteren in een bieb hoe zij en Haakon het thuis-zijn hebben ervaren.

Niet alleen in ons land kwam de oproep om waar mogelijk thuis te werken. Dat gebeurde ook in de landen om ons heen en in Scandinavië. In het geval van Haakon en Mette-Marit was bovendien ook nog eens extra voorzichtigheid geboden. Omdat Mette-Marit lijdt aan een ernstige longziekte, behoort zij tot de risicogroep.

Ook Haakon was veel meer thuis. En daardoor kon het gezin – samen hebben zij dochter Ingrid van 16 jaar en zoon Sverre van 14 jaar – veel meer tijd met elkaar doorbrengen. Mette-Marit opende gisteren in Oslo een nieuwe bibliotheek. En daar deed ze meteen een boekje open (haha) over dat vele thuis-zijn.

Een aanwezige auteur vertelde dat hij het erg fijn vond om tijdens de coronacrisis meer thuis te kunnen zijn. “Ah! Mijn man heeft dat ook zo ervaren”, zei Mette-Marit. “Hij vond het fantastisch om thuis te zijn!” De vrouw van de kroonprins denkt dat de samenleving zich in de laatste decennia zo heeft ontwikkeld dat ouders die werken hun kinderen relatief nog maar weinig zien.

“Nu was het alsof we teruggingen in de tijd. En ik denk dat het voor meer mensen die hier mee zaten, goed is geweest”, aldus moeder en echtgenote Mette-Marit.

Germany Book Fair

LEES OOK:

6 prinsessen toen en nu

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @crownprincessmm