Britain Norway Royalty

Koningin Sonja over de culturele sector: “Kunst is de levensader van onze samenleving”

Donderdag heeft de Noorse koningin Sonja geluncht met vertegenwoordigers van zes culturele instituten. Sonja is namelijk beschermvrouwe van de instellingen, en gaf dus een toespraak in het kader van de crisis.

Sonja liet zich tijdens de bijeenkomst in Dronning Sonja KunstStall informeren over hoe de instellingen het laatste jaar hebben ervaren. In haar welkomstpraatje onderstreepte ze het belang van kunst en cultuur, juist in deze coronacrisis. “Kunst is de levensader van onze samenleving”, zei ze. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de cultuursector hard is getroffen en volgens de koningin heeft dat gezorgd dat het afgelopen jaar een grote uitdaging is geweest voor de cultuursector.

Het gezelschap bestond uit vertegenwoordigers van musea, de voorzitter van een organisatie voor jeugdorkesten en organisatoren van cultuurfestivals. Die hielden ieder een toespraak waarin ze hun kijk op het afgelopen jaar ontvouwden en hun beeld voor de toekomst schetsten.

Iedereen heeft zich keurig aan de geldende coronaregels gehouden. Na de bijeenkomst kregen de cultuurvertegenwoordigers een rondleiding door een deel van Dronning Sonja KunstStall en bezochten ze een tentoonstelling rond de Noorse schilder Edvard Munch.

LEES OOK:

Koning Harald weer aan het werk na ziekenhuisopname

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.