Oslo Staatsbezoek Beatrix

Koning Harald weer aan het werk na ziekenhuisopname

Het gaat gelukkig weer stukken beter met de Noorse koning! De 81-jarige Harald, die in het ziekenhuis lag voor een tweede hartklepoperatie, is sinds 1 november weer helemaal hersteld. Donderdag ging hij weer voor het eerst aan het werk.

Koning Harald ontving onder anderen de minister van Buitenlandse Zaken en werd vergezeld door kroonprins Haakon, die tijdens zijn ziekteverlof regent was, en koningin Sonja. De dag bestond onder meer uit visite van de Thaise ambassadeur Karntimon Ruksakiati en van Mohamed Hareb Bradha Khalfan Al Mehairbi, de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten. Als laatste kwam ook Anna Korka, ambassadeur van Griekenland, bij de koning op bezoek.

En deze week staat er nog meer op de planning! Vrijdag zit de koning een kabinetsvergadering voor in het paleis en ontvangt hij vertegenwoordigers van het Beitostølen Health Sports Centre. Koning Harald werd eerder in oktober na een geslaagde operatie om een hartklep te vervangen uit het universiteitsziekenhuis van Oslo ontslagen. Maar toen had hij geklaagd over ademhalingsmoeilijkheden en toen is besloten tot vervanging van een eerder aangebrachte en inmiddels slecht functionerende kunstmatige hartklep.

LEES OOK:

Zo steunt Máxima de zorg

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.