Denmark Royalty

Grappig weetje: zo vaak zit koningin Margrethe op haar troon

Met haar toch al best respectabele leeftijd van 80 jaar, zou je enigszins kunnen verwachten dat Margrethe vasthoudt aan tradities. Toch is niets minder waar, de Deense koningin vindt zitten op de troon niet meer van deze tijd.

De koning of koningin van een land en de troon. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch wordt het daadwerkelijk plaatsnemen op een troon steeds minder vaak gedaan, zeker in de Europese vorstenhuizen. Koningin Margrethe van Denemarken zit er zelfs… nooit op!

Volgens een Deense hofredacteur vindt zij het maar ouderwets. Margrethe heeft twee tronen tot haar beschikking. De Deense troon, in de Ridderzaal in Slot Rosenborg. En een speciale troon, die nog werd gebruikt door koning Christian VI destijds. Beide tronen gebruikt Margrethe niet. Ook niet voor officiële portretfoto’s, bijvoorbeeld. Volgens haar zou ze met zitten op de oude troon van Christian VI zelfs een ‘verkeerd signaal afgeven’.

Wat een moderne koningin, deze goedlachse Margethe! Ze werd in april 80, een feestje dat eigenlijk groots gevierd zou worden, maar door corona niet kon doorgaan.

Margrethe 1

Lees ook:

Scandinavische schoonheden: 4x knappe royals

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen