×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijk Deens verjaardagsfeestje afgeblazen

  Feest op 16 april gaat niet door

  Koninklijk Deens verjaardagsfeestje afgeblazen

  Dat de ernst van Corona ook tot de Europese koningshuizen is doorgedrongen, is een feit.


  Gisteren meldden wij al dat de viering van de naamdag van de Zweedse kroonprinses Victoria werd gecanceld. En nu heeft ook koningin Margrethe, van Denemarken, besloten haar verjaardagsfeest te annuleren. Het zou pas op 16 april plaatsvinden, maar is nu uit voorzorg al afgeblazen.

  Extra jammer, want het is haar 80ste verjaardag. Ook toen zij 70 werd kon het feest niet doorgaan, vanwege de uitbarsting van vulkaan Eyjafjallajökull (op IJsland). Veel gasten moesten toen last-minute afzeggen, omdat vluchten gecanceld werden. Toenmalig koningin Beatrix besloot Margethes feest koste wat kost bij te wonen: zij pakte de koninklijke trein naar Kopenhagen.

  Lees ook:

  Bij haar feest op 16 april werden wederom veel koninklijke gasten verwacht, waaronder haar petekind Willem-Alexander. Het is niet bekend of een vervangende datum voor het verjaardagsfeest wordt gezocht. Koningin Margrethe verblijft nu in elk geval op paleis Fredenborgs en ze blijft binnen.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  13 maart 2020 - 09:42