Noordwijk Willem Alexander Victoria

Dit gaat kroonprinses Victoria uitdelen op Zweedse nationale feestdag

Dit jaar deelt kroonprinses Victoria tijdens de Zweedse nationale feestdag vlaggen uit aan verenigingen en organisaties. Normaal is die taak weggelegd voor koning Carl Gustaf, maar die heeft zijn dochter gevraagd deze ceremoniële taak van hem over te nemen.

Zweden viert op 6 juni dat het land in 1523 onafhankelijk werd van Denemarken. Sinds 2005 is ‘Nationaldagen’ een officiële vrije dag voor de Zweden. De koninklijke familie laat zich op de feestdag zien met een rijtoer door Stockholm en een ceremonieel programma op Skansen, het openluchtmuseum op het schiereiland Djurgården in de Zweedse hoofdstad. Daar krijgen enkele organisaties en verenigingen die belangrijk worden geacht voor de samenleving een vlag uitgereikt. Dat gebeurt deze keer dus voor het eerst door kroonprinses Victoria.

Door de beperkende coronamaatregelen is het programma een stuk saaier geworden. Zo zal Carl Gustaf zijn toespraak niet in het openbaar houden op Skansen. Hij spreekt het volk toe vanuit Logården, een van de tuinen van het koninklijke slot. Dat deed hij vorig jaar overigens ook. Logården is ook het toneel van de grote taptoe die ieder jaar ter afsluiting wordt gehouden. Die wordt gadegeslagen door het koninklijk paar, kroonprinses Victoria en haar man Daniel zijn daar ook bij aanwezig.

LEES OOK:

Aan deze belofte houdt Kate zich

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen