Royal Run

Deze royals zijn hard aan het trainen voor de Royal Run

Kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary zijn hard aan het trainen voor de Royal Run, het hardloopevenement dat op 12 september wordt georganiseerd in Denemarken. Dinsdag liep het paar een rondje in de omgeving van Fredensborg Slot.

Royal Run

Het hof deelde via Instagram een korte video van de training. De beelden zijn gemaakt door hun 10-jarige zoon: prins Vincent. Op de video is te zien dat het kroonprinselijk paar er flink de pas in zet.

Druk schema

In het bijschrift schrijft Frederik dat hij uitkijkt naar de bijzondere sfeer van de Royal Run. Ook deelde hij zijn drukke schema. “Voor mij begint het allemaal in Sønderborg, waar ik ’s ochtends de mijl zal lopen. Ten noorden van Aalborg rent de kroonprinses vijf kilometer en ik ga ’s middags in Odense voor mijn tweede mijl. ’s Avonds zijn we in Kopenhagen, waar ik zal starten op de tien kilometer.”

De Royal Run, die op verschillende plekken in Denemarken wordt gelopen, werd in 2018 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Frederik. De editie van vorig jaar kon niet doorgaan vanwege de coronacrisis. In totaal hebben zich 70.000 mensen aangemeld voor de Royal Run.

LEES OOK: ‘PRINS CHRISTIAN VAN DENEMARKEN MAAKT KENNIS MET NIEUWE SCHOOL’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Getty Images, Bron: ANP