prins christian denemarken

Prins Christian van Denemarken maakt kennis met nieuwe school

De vakantie zit er voor sommige kinderen weer op. Zo ook voor Prins Christian van Denemarken. Hij heeft dinsdag zijn intrek genomen in het Herlufsholm Gymnasium in Næstved.

Prins Christian van Denemarken school

De 15-jarige zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary zal na de zomer zijn opleiding vervolgen op deze school. In juni maakte Christian de onderbouw van het Deense middelbaar onderwijs af. Op Instagram plaatste het Deense koningshuis een aantal foto’s van Christian in en voor zijn nieuwe schoolgebouw. Ook zit er een leuke foto samen met zijn ouders tussen. Als je een beetje Deens kunt, staat er het volgende in de caption te lezen: “Woensdag begint de prins op de middelbare school”, staat er in het bijschrift. “Dinsdag is besteed aan het wennen aan de nieuwe omgeving en het ontmoeten van de nieuwe klasgenoten.”

De school waar prins Christian naar toe gaat bestaat al sinds 1565 (!) en ligt zo’n 80 km van de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, vandaan. De studenten die daar naar school gaan, volgen tien dagen een programma waarna ze drie dagen weekend hebben.

Lees ook: Prinses Marie is weer aan het werk in Denemarken

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en beeld: ANP