nieuwjaarsreceptie Denemarken

Deens koningshuis laat grote nieuwjaarsreceptie weer doorgaan

Het Deense koningshuis bevestigt de terugkeer van de traditionele feestelijkheden rond Nieuwjaar. Nadat de jaarlijkse recepties vorig jaar niet door konden gaan vanwege het coronavirus, staan de gebeurtenissen voor begin 2022 weer op de agenda.

Nieuwjaarsreceptie

Het Deense koningshuis schrijft op hun website: “Het koningshuis en de Denen wensen elkaar al eeuwenlang een gelukkig nieuwjaar. Deze nieuwjaarsrecepties vinden zeker al sinds de 17e eeuw plaats en de basisprincipes die hieraan ten grondslag liggen zijn nog altijd dezelfde.”

1 januari

De eerste van de reeks festiviteiten vindt plaats op 1 januari. Koningin Margrethe ontvangt dan andere leden van de koninklijke familie, de regering en andere hoogwaardigheidsbekleders voor een receptie op paleis Amalienborg. De dagen erna gaan de koningin, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary meerdere recepties houden voor bijzondere Denen zoals leden van de koninklijke lijfwacht, rechters van het Hooggerechtshof en vertegenwoordigers van nationale organisaties. Deze gelegenheden zullen plaatsvinden in paleis Christiansborg.

LEES OOK: 3X MARY VAN DENEMARKEN IN GEWÈLDIGE BROEKEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en beeld: ANP