Joachim Marie Foto 2 1

Bijzonder: Deense prinses Marie laat camera’s toe in huis voor docu

Het gezin woont in Frankrijk en laat nu camera’s in huis toe voor een documentaire die gaat over het tegengaan van voedselverspilling. Naast prinses Marie zullen ook haar man, prins Joachim, en kinderen Athena en Henrik te zien zijn.

Een nobel doel dus, jezelf in de privacy van je eigen huis laten volgen en filmen – om in beeld te krijgen hoe een gezin zoal omgaat met voedsel en het proberen tegengaan van de verspilling daarvan. Van de documentaire is al een klein fragment op Instagram geplaatst, op het account van het Deense hof.

Marie en Joachim wonen echter in Frankrijk, met hun kinderen. Marie is Française. Dochter Athena (9) en zoon Henrik (12) zijn ‘de tweede leg’ voor Joachim. Hij was eerder getrouwd met Alexandra en kreeg met haar al 2 zoons. Joachim werkt voor de Deense ambassade in Parijs.

De documentaire wordt in Denemarken in 2 delen uitgezonden, vanavond is deel 1 te zien. We zien Marie samen met chefkok Timm Vladimir scholieren lesgeven over voedselverspilling. Samen verzamelen ze oude groenten. En maken daar een galadiner van te maken, voor de ouders van de leerlingen. Ook volgen de camera’s Marie dus binnenshuis. De prinses zet zich al jaren in voor de strijd tegen voedselverspilling.

De teaser is uiteraard wel in het Deens, toch krijg je een goede indruk:

Lees ook

In beeld: 5 jonge kroonprinsen en -prinsessen

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @detdanskekongehus