Baby En Ouders Roemenië Screenshot Instagram

Roemeense royal baby gedoopt

In het orthodoxe klooster in Curtea de Argeș, is afgelopen weekend Maria-Alexandra gedoopt. De dochter van voormalig prins Nicolae en zijn vrouw Alina Maria, van Roemenië.

De kleine meid werd zaterdag gedoopt door Calinic, de aartsbisschop van Argeş en Muscel, in een orthodox klooster. Maria-Alexandra werd op 7 november 2020 geboren. Haar trotse ouders deelden eerder al beelden van de baby, waaronder deze gezellige foto’s.

Nicolae is officieel geen prins meer. Zijn tante, kroonbewaarder Margareta van Roemenië, heeft alle banden met haar neefje verbroken. Dit gebeurde na het overlijden koning Mihai, die tot dan toe het hoofd van de Roemeense koninklijke familie was. Pijnlijk genoeg was hierdoor bij de doop niemand van Nicolaes kant aanwezig. Wel was er familie van Alina Maria, zijn vrouw en dus de moeder van het kleine meisje.

In Roemenië is de structuur van het koningshuis en tikkeltje afwijkend. Margareta nam na het overlijden van haar vader (en Nicolaes opa) koning Mihai niet de titel koningin aan. Ze is ook geen kroonprinses meer, waardoor voor de titel ‘kroonbewaarder’ is gekozen. Ze is nu hoofd van het Roemeense koningshuis. En wordt met ‘Hare Majesteit’ aangesproken. De titel ‘prins’ is op neefje Nicolae dus ook niet meer van toepassing, al is deze jonge vader wel stúkken populairder bij het Roemeense volk dan zijn tante.

Van de doop zijn geen foto’s vrijgegeven, wel deelden Nicolae en Alina Maria deze leuke foto in de sneeuw. Heerlijk aan de wandel! Blijkbaar blijven de Kerstbomen in Roemenië wat langer staan dan hier.

Nicolae Alina Maria En Baby Roemenië Screenshot Instagram

LEES OOK:

Foto’s: Margareta van Roemenië bezoekt ziekenhuis voor coronavaccinatie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @nicolaealromaniei

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen