Margareta Roemenië Corona Vaccinatie Foto 1

Foto’s: Margareta van Roemenië bezoekt privé-ziekenhuis voor coronavaccinatie

De ‘kroonbewaarder’ van Roemenië, zoals haar huidige titel luidt, kwam vanuit haar koninklijke winterverblijf naar de grote stad om een eerste vaccinatie tegen het coronavirus te krijgen. Er werden foto’s gemaakt van haar bezoekje aan het bewuste ziekenhuis.

Margareta is 71 jaar en valt daarmee tevens in de groep ‘ouderen’. Ook haar man, Radu, kwam mee naar de kliniek. Het is niet helemaal duidelijk of ook hij een vaccinatie kreeg, van het vaccineren zelf deelde het Roemeense hof geen foto’s. Duidelijk is wel dat het echtpaar Saversin, een buitengebied waar ze zich ’s winters vaak terugtrekken, even verruilde voor Cluj-Napoca. Dat is een universiteitsstad en daar is ook het Koningin Maria-ziekenhuis te vinden. De plek waar Margareta en Radu hun prik kwamen halen.

In november werd een ander ziekenhuis in Roemenië getroffen door een brand. De brand woedde op de afdeling waar corona-patiënten lagen. Hierbij kwamen 10 mensen om het leven en raakten anderen gewond. Margareta deelde destijds haar verdriet en sprak haar medeleven uit voor de (families van de) slachtoffers.

Deze foto’s werden gedeeld op het Instagram-account van de Roemeense royals. We zien Margareta en Radu binnen en buiten de kliniek. Iedereen draagt mondkapjes en komt monter over.

Margareta Roemenië Corona Vaccinatie Foto 2
Margareta Roemenië Corona Vaccinatie Foto 3
Margareta Roemenië Corona Vaccinatie Foto 1

LEES OOK:

Guillaume van Luxemburg deelt maaltijden uit aan daklozen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @familiaregalaaromaniei

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen