Ernst August

Prins Ernst August gearresteerd door Oostenrijkse politie

Prins Ernst August, hoofd van het voormalige koningshuis van Hannover en op papier nog steeds getrouwd met prinses Caroline van Monaco, is maandag in het Oostenrijkse Grünau im Almtal gearresteerd in zijn jachthut. Dat bevestigt de plaatselijke politie dinsdag aan de Kronen-Zeitung. Hij wordt onder meer beschuldigd van bedreiging en vernieling.

Ernst August (66) heeft de laatste maanden regelmatig oneindigheid met de Oostenrijkse politie. In juli ging hij met een honkbalknuppel naar het politiebureau om verhaal te halen na een eerdere aanhouding. Het Oostenrijkse OM beschuldigde de prins toen van verzet bij zijn arrestatie, doodsbedreiging van agenten, door te grijpen naar een mes én het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. De prins beweert het tegenovergestelde: de agenten zouden hem hebben mishandeld.

Vernielingen en bedreigingen

De nieuwe beschuldigingen gaan om een bedreiging van een voor Ernst August werkend echtpaar. Als het stel zijn bevelen niet zou opvolgen, zou de prins een knokploeg op de man en vrouw afsturen, aldus de Kronen-Zeitung. Rond het huis zou de boze prins ook vernielingen hebben aangericht, zoals het vernielen van een verkeersbord.

Ernst August is in Duitsland vooral bekend onder weinig vleiende bijnamen als ‘Prügel-August’ en ‘Prügelprinz’ (‘prins met de losse handjes’), omdat hij meerdere malen uit woede zijn vuisten en een paraplu gebruikte om meningsverschillen te beslechten. Hij is daarvoor ook meermaals veroordeeld.

LEES OOK:

Noorse koning vreest dat Olympische Spelen volgend jaar niet doorgaan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.