Latvia Britain Royalty

Prins Edward in gesprek met jazzmuzikanten

De jongere broer van Charles is beschermheer van het National Youth Jazz Orchestra en sprak met een aantal jongere muzikanten, afkomstig uit heel Groot-Brittannië.

Juist omdat het een gesprek met mensen uit alle windstreken was, vond de meet-up plaats via chat-platform. Want ook in Groot-Brittannië mag enkel gereisd worden als dat strikt noodzakelijk is, voor woon-werkverkeer of ziekenhuisbezoek bijvoorbeeld.

Edward vernam van de musici met welke hindernissen en uitdagingen ze dealen tijdens de coronacrisis. Een goed voorbeeld is dat velen van hen nu virtueel samen oefenen, en dat dat niet te vergelijken is met ‘in het echt’ samen oefenen. Wel gaf een saxofonist aan dat er nu opeens veel meer tijd lijkt te zijn om te oefenen.

Zowel de prins als de muzikanten die deelnamen aan het gesprek waren het over één ding roerend eens: muziek is van groot belang in deze rare tijden, het sleept veel mensen erdoorheen. Edward bedankte de muzikanten voor hun inzet en sprak de hoop uit dat ze snel weer een echt concert kunnen geven. Dat werd beloond met een applausje door de jonge talenten. Overigens wordt verwacht dat de rol van Edward als Britse royal steeds prominenter gaat worden. Hij zou samen met zijn vrouw Sophie meer taken en publieke optredens gaan vervullen, na de grote stappen terug die Harry en Meghan zetten.

Lees ook:

Charles maakt zich grote zorgen om jeugdwerkeloosheid door corona

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen