Charles maakt zich grote zorgen over jeugdwerkloosheid door corona

De Britse prins maakt zich grote zorgen over de jeugdwerkloosheid in Groot-Brittannië als gevolg van de coronacrisis. De jeugd heeft volgens hem ‘meer dan ooit’ hulp nodig. Uit nieuwe cijfers is namelijk gebleken dat het aantal jongeren dat een werkloosheidsuitkering aanvraagt is verdubbeld in twee maanden tijd.

“Jeugdwerkloosheid kan een vreselijke neerwaartse spiraal veroorzaken”, zegt Charles in een videoboodschap, opgenomen voor zijn liefdadigheidsinstelling The Prince’s Trust. “Die kan invloed hebben op de geestelijke gezondheid en leidt tot een laag gevoel van eigenwaarde, armoede, dakloosheid, of erger.”

Charles benadrukte dat jongeren in zware economische tijden het zwaarst getroffen worden, met name in de horeca- en toerismebranche. De liefdadigheidsinstelling van de prins, die jongeren helpt op het goede spoor te komen, heeft daarom een speciale website opgericht die jonge Britten aan een geschikte baan moet helpen.

The Prince’s Trust is opgericht om jongeren en volwassenen tussen de 11 en 30 jaar te helpen die werkloos zijn, worstelen op school of dreigen buitengesloten te worden.

Lees ook:

Oeps…Ook prins William heeft ‘coronakilo’s’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.Geef een reactie

Gerelateerde artikelen