Margareta van Roemenië feliciteert haar zus via social media

In Roemenië heeft ‘kroonbewaarder’ Margareta haar zus Elena op een nogal formele manier gefeliciteerd met haar nieuwe rol als oma. Elena’s schoondochter Alina-Maria schonk het leven aan een dochter.

Je las bij ons gisteren dat Alina-Maria (32), samen met haar man Nicholas, een eerste kindje heeft gekregen. Het meisje luistert naar de naam Maria-Alexandra. Nicholas is de zoon van prinses Elena. En Elena is de zus van kroonbewaarder van het land, Margareta. We schreven eerder over Margareta’s wens om Nederland te bezoeken. En in maart van dit jaar vierde ze haar 71ste verjaardag sober en bescheiden, vanwege corona.

Elena (69), die zelf in Zwitserland werd geboren, mag zich dus de trotse oma van de kleine Maria-Alexandra noemen. Toch bestaat de kans dat ze het kleine meisje nog niet gezien heeft en mogelijk ook niet snel zal bezoeken. De relatie tussen Elena en haar zoon is namelijk ernstig bekoeld.

Vandaar dat ook haar oudere zus koos voor een best formele felicitatie. Via social media en nogal ‘omschrijvend’: ‘Prinses Elena heeft met vreugde vernomen van de geboorte van haar tweede kleindochter Maria-Alexandra, dochter van haar zoon Nicholas Medforth-Mills, en zijn vrouw Alina. Ze wenst hen geluk, wijsheid en gezondheid’. Oftewel, een verslagje van feiten over haar zus, neef, zijn vrouw en de kleine.

Er heerst nog altijd gêne rondom prins Nicholas. Hij verwekte eerder al een kindje bij een andere vrouw. En erkende dat uiteindelijk. Maar in het vrome Roemenië werd dit toch gezien als een smet op de koninklijke familie. Zijn prinsentitel werd hem zelfs ontnomen destijds. En in haar berichtje op social media verwijst Margareta dan ook niet naar ‘prins Nicholas’ of ‘Nicholas van Roemenië.

Overigens wordt de naam Nicholas ook wel als Nicolae geschreven.

Nicholas en Alina, op deze foto nog hoogzwanger

2020 11 08

LEES OOK:

Zien: foto’s van Kate’s fotowedstrijd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @rroyaltyy

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen