Naamloos

Margareta hoopt dat ze Nederland dit jaar nog kan bezoeken

Kroonbewaarder en hoofd van het Roemeense koningshuis Margareta hoopt eind dit jaar nog een bezoekje te kunnen brengen aan Nederland. Ze liet dat weten in een interview met een Amerikaanse royalty-journalist. Ze hoopt op november of december. “Maar’’, zegt ze, ‘‘We moeten natuurlijk afwachten of dat tegen die tijd mogelijk is”.

De 71-jarige Margareta verblijft intussen al twaalf weken met haar man in het koninklijke buitenverblijf Săvârșin, in het westen van Roemenië. Er is in die tijd niet veel contact geweest met de buitenwereld. Ze gingen niet van het terrein af om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Veel spullen werden bij hun thuis bezorgd. Margareta had wel online contact met de paleisstaf in Boekarest en met verschillende koninklijke stichtingen.

De kroonbewaarder, de titel die ze hanteert in plaats van ‘koningin’, verwacht halverwege juni terug te keren naar het Elisabeta-paleis in Boekerest. Op dit moment zijn reizen buiten de eigen stad in Roemenië nog niet toegestaan, tenzij voor een bijzondere reden. Grote publieke evenementen kunnen ook niet worden gehouden. Een feest dat Margareta in juni had willen houden bij het kasteel Peles ter gelegenheid van 140 jaar diplomatieke relaties tussen Roemenië en de VS, kon ook niet doorgaan.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen