Albania People Prince Leka Wedding

Kroonprins Leka en zijn band met Zuid-Afrika

Nelson Mandela is één van zijn grote voorbeelden. En Leka hoopt zijn Albanië op eenzelfde manier te kunnen verenigen als de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidstrijder deed. Lees Leka’s verhaal hier.

De kroonprins werd zelf geboren in Zuid-Afrika. En groeide er op. Hij vertelt in een interview dat Royal Central onlangs met hem had, dat hij nog altijd een nauwe band met het land heeft. En met name grote bewondering heeft voor Nelson Mandela.

Leka, wiens volledige naam Leka Anwar Zog Reza Baudouin Msiziwe Zogu Leka is, is inmiddels 38 jaar en kroonprins van Albanië. Hij is het enige kind van de eerste kroonprins van het land, ook Leka genaamd. “Ik herinner me heel goed alle problemen die de Zuid-Afrikanen trotseerden en de kracht die Nelson Mandela toonde om het verdeelde land bijeen te brengen”, zegt de jonge Leka over Mandela en Zuid-Afrika. De Albanese royals zelf waren 63 jaar lang veroordeeld tot ballingschap. Totdat ze 18 jaar geleden weer welkom waren in Albanië. “Ik zie mijzelf als een trotse Albanees”, voegt hij nog toe.

Leka hoopt ‘zijn’ Albanië ook te kunnen verenigen. Het land kent drie voorname religies. En daar botst het weleens tussen. Hij kreeg drie weken geleden een kindje, met zijn vrouw Elia, dat volgens Leka met de tradities van alle Albanese religies zal worden opgevoed. Dus een mix van Grieks-orthodox, rooms-katholicisme en de islam.

Leka en Elia op hun trouwdag, in 2016.

Albania People Prince Leka Wedding

Het gezichtje van hun dochter, Geraldine, wordt pas aan het publiek getoond als ze 40 dagen oud is, dit is Albanees bijgeloof.

Prinsesje Albanië

LEES OOK:

Babynieuws! Alina-Maria van Roemenië heeft een dochter gekregen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @princleka