Prinsesje Albanië

Bijgeloof in Albanië: gezichtje pasgeboren prinsesje mag pas eind november worden getoond

We konden gisteren een eerste foto van het pasgeboren prinsesje – Geraldine – met je delen. Toch viel op dat je ondanks de twee dolgelukkige ouders maar weinig ziet van het meisje zelf. Dat zit dus zo.

Het kindje is vernoemd naar de oma van prins Leka. Die Geraldine werd in 1915 geboren. En overleed in 2002. Gisteren deelden de kersverse ouders wél een hele mooie, fijne foto. Maar van het kleine prinsesje kregen we alsnog maar weinig te zien. Zij werd gewikkeld in een dekentje vastgehouden door haar moeder.

Wat vandaag naar voren is gekomen, is best een beetje bijzonder. Het blijk namelijk dat bijgeloof in Albanië bepaalt dat het gezichtje van een pasgeboren baby niet mag worden getoond, totdat hij of zij 40 dagen oud is. Een opvallend stukje traditie. Waarvan papa Leka zelf zegt: “Er zou een storm van kritiek over ons zijn losgebarsten als we Geraldine hadden getoond voor de veertig dagen zijn verstreken. Dat zou in Albanië niemand hebben begrepen. Dat is nu eenmaal het Zuidoost-Europese bijgeloof.”

Dat wordt nog even geduld hebben tot eind november dus! Dan is het prinsesje 40 dagen oud. Overigens is de opvatting voor het bijgeloof dat het ongeluk zou brengen voor een kindje, om eerder dan binnen die 40 dagen het gezichtje aan de buitenwereld te tonen.

Prinsesje Albanië

LEES OOK:

Madeleine deelt héérlijke Halloween-foto

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @princleka