Koninklijke familie van Saudi-Arabië heeft corona

De nieuwszender Al Jazeera en de New York Times lieten weten dat tientallen leden van de grote koninklijke familie van Saudi-Arabië het coronavirus hebben opgelopen. Het gaat om zeker 150 mensen. Het land heeft inmiddels 3287 besmettingen, waarvan 44 mensen al zijn overleden.

Intensive care

De 71-jarige gouveneur van de hoofdstad Riya, prins Faisal bin Bandar bin Abdulaziz, is volgens ingewijden al opgenomen op de intensive care van het King Faisal Specialist-ziekenhuis. Deze week hebben ze daar extra bedden vrijgemaakt voor de behandeling van leden van de koninklijke familie. Naar schatting heeft het koningshuis van Saudi-Arabië zo’n 15.000 leden.

Terugtrekken

De 84-jarige koning Salman zou zich hebben teruggetrokken in een paleis op een eiland bij Jeddah, vanaf waar hij nog doorwerkt. Hij had bijvoorbeeld afgelopen nacht een telefoongesprek met de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin over de prijs van olie. De kroonprins Mohammed bin Salmad is ook  de hoofdstad ontvlucht en verblijft op dit moment ergens aan de kust van de Rode Zee.

Lees ook:

Thaise autoriteiten slagen er steeds minder in om creatief gecamoufleerde kritiek te censureren.

Jongeren in Thailand hoeven niet zo nodig een koning

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.