×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning van Cambodja op tijd terug uit China om verjaardag thuis te vieren

  De ongehuwde vorst bezoekt China 2 keer per jaar

  Koning van Cambodja op tijd terug uit China om verjaardag thuis te vieren

  Koning Norodom Sihamoni is gisteren teruggekeerd in thuisland Cambodja, na een bezoek aan China. De landen hebben onderling sterke banden.


  Norodom Sihamoni is over een paar dagen jarig, hij wordt dan 67. Dit kan hij dus thuis vieren. Eigenlijk stond zijn thuiskomst al voor een eerder moment gepland. Maar omdat ook in zijn land de traditionele ploegceremonie niet doorging vanwege corona, was er minder haast geboden bij zijn terugkeer. We lieten je eerder vandaag al lezen over de Thaise ploegceremonie, waarvoor koning Vajiralongkorn niet terug naar zijn thuisland reisde. Hij verblijft al maandenlang in Duitsland.

  Lees ook:

  De vorst reist tweemaal per jaar naar bevriend China. In het voorjaar en in het najaar. Hij reist meestal samen met zijn moeder, Monineath (83). Officieel is dat voor een gezondheidscheck-up, maar waarschijnlijk ontsnappen zij op deze manier ook even aan de drukkende warmte in het Cambodjaanse Phnom Penh. En hebben ze op deze manier bovendien wat tijd voor zichzelf.

  Tijdens hun bezoeken is er altijd veel contact met hoogwaardigheidsbekleders in China. De Cambodjaanse koning had er vrijdag bijvoorbeeld een gesprek met de minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi. Op een eerder moment prees Norodom China vanwege ‘de successen behaald rondom het bestrijden van het coronavirus’.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  12 mei 2020 - 10:59