Koning van Cambodja op tijd terug uit China om verjaardag thuis te vieren

Koning Norodom Sihamoni is gisteren teruggekeerd in thuisland Cambodja, na een bezoek aan China. De landen hebben onderling sterke banden.

Norodom Sihamoni is over een paar dagen jarig, hij wordt dan 67. Dit kan hij dus thuis vieren. Eigenlijk stond zijn thuiskomst al voor een eerder moment gepland. Maar omdat ook in zijn land de traditionele ploegceremonie niet doorging vanwege corona, was er minder haast geboden bij zijn terugkeer. We lieten je eerder vandaag al lezen over de Thaise ploegceremonie, waarvoor koning Vajiralongkorn niet terug naar zijn thuisland reisde. Hij verblijft al maandenlang in Duitsland.

Lees ook:

De vorst reist tweemaal per jaar naar bevriend China. In het voorjaar en in het najaar. Hij reist meestal samen met zijn moeder, Monineath (83). Officieel is dat voor een gezondheidscheck-up, maar waarschijnlijk ontsnappen zij op deze manier ook even aan de drukkende warmte in het Cambodjaanse Phnom Penh. En hebben ze op deze manier bovendien wat tijd voor zichzelf.

Tijdens hun bezoeken is er altijd veel contact met hoogwaardigheidsbekleders in China. De Cambodjaanse koning had er vrijdag bijvoorbeeld een gesprek met de minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi. Op een eerder moment prees Norodom China vanwege ‘de successen behaald rondom het bestrijden van het coronavirus’.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA