Thaise royals niet aanwezig bij koninklijke ‘ploegceremonie’

De ceremonie is wel gehouden, maar zonder publiek en dus ook zonder hoogwaardigheidsbekleders. Dat zou ook lastig zijn geworden, want koning Vajiralongkorn is steevast aan het vakantie-vieren in Duitsland.

In Thailand zijn in de maanden april en mei meerdere belangrijke feestdagen. De koning van het land vliegt zo af en toe speciaal voor een ceremonie of viering terug naar Thailand, maar heeft als standplaats Beieren, in het zuidoosten van Duitsland gekozen. Hij verblijft er al maanden in een voor hem afgehuurd luxe hotel. Niet alleen, maar met een complete hofhuishouding én een harem van mooie vrouwen. Dat leidde al tot verbazing, maar inmiddels is dat zelfs ophef en protest geworden.

Lees ook:

Dit keer reisde hij dus níet terug naar Thailand. De ploegceremonie is een traditioneel gebruik waarbij de Thai geloven dat ossen voorspellen hoe de komende oogst eruit gaat zien. Het eten dat de ossen kiezen, zou een teken zijn voor het verloop van het komende plant- en oogstseizoen.

Hieronder zie je een foto van het hotel waar Vajiralongkorn verblijft. Zijn echtgenote is ook in Europa, zij verblijft in het Zwitserse Engelberg.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen