Peru Japan Diplomacy

Japanse prinses hoopt nog steeds op huwelijksdag

De 28-jarige prinses Mako leerde haar verloofde kennen tijdens hun studie. Hij verhuisde echter naar Amerika en sindsdien wacht de Japanse prinses nog altijd op een huwelijksdag.

Er was zelfs al een moment voor de bruiloft gepland: november 2018. Maar een Japanse krant bericht dat hun huwelijk en toekomst samen best onzeker is. De verloofde van Mako, Kei Komuro (ook 28) is voor een vervolgstudie in de Verenigde Staten. De prinses en hij leven daarom al een flinke tijd apart van elkaar. Toch houdt Mako hoop op een huwelijksdag.

Mede door corona is reizen en een definitieve plek kiezen om zich te vestigen nu extra lastig voor het paar. Maar eigenlijk begon het ‘gedonder’ al veel eerder. De twee studiegenootjes wilden zich gaan verloven in 2017. Om vervolgens het jaar erop, eind 2018, te trouwen. Kei’s moeder ontwikkelde echter een conflict met een familievriend. Zij dacht dat de vriend een som geld doneerde om Kei verder te helpen met zijn studie. De vriend beweert echter dat het ging om een lening, niet om een gift.

Dit alles liep zo hoog op – en zoals je misschien weet is schande en schaamte een big deal in Japan – dat het stel besloot hun huwelijk uit te stellen. Mede onder druk van Mako (ook: Masako) haar vader, kroonprins Fumihito. Hij stelde: ‘zonder oplossing ook geen huwelijk’. Hij raadde zijn dochter aan nog eens goed na te denken over haar voorgenomen huwelijk en de keuze voor haar partner en zijn familie.

Dit jaar, in 2020, zou de huwelijksdag na veel overpeinzingen dan eindelijk gaan plaatsvinden. Maar vanwege de reisbeperkingen en het feit dat Kei nog altijd in Amerika studeert, is de verwachting dat ook deze keer de plannen niet gehaald worden. In de media is nog niets gemeld over een concrete datum. Ondertussen houden Mako en Kei contact door te videobellen.

Het verliefde stel een paar jaar terug

Mako En Kei Komuro

Lees ook:

Alles over Dennis Verbaas, die met een Maleisische prinses trouwde

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Japan Royalty

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen