×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japans keizerspaar herdenkt slachtoffers tsunami

  Nationale herdenkingsceremonie geannuleerd

  Japans keizerspaar herdenkt slachtoffers tsunami

  Keizer Naruhito, keizerin Masako en prinses Aiko van Japan herdachten vanmorgen de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami die Japan in maart 2011 troffen. 


  Het keizerspaar bad een moment in stilte op de precieze tijd dat de aardbeving plaatsvond negen jaar geleden. Daarmee herdenken de keizer en zijn vrouw de meer dan 20.000 slachtoffers van de ramp. De vloedgolf overspoelde de noordoostkust van het land en veroorzaakte daarbij ook de nucleaire ramp bij de kerncentrale in Fukushima. De aardbeving en de daaropvolgende tsunami waren de zwaarste in de geschiedenis van Japan.

  LEES OOK:

  Geannuleerd vanwege corona

  Normaal vindt er jaarlijks een nationale herdenkingsceremonie plaats voor de slachtoffers van de aardbeving, waarbij de Japanse keizer traditioneel aanwezig is. De ceremonie is voor het eerst geannuleerd vanwege het coronavirus. Premier Shinzo Abe zei dat hij een moment van stilte zou houden.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  11 maart 2020 - 15:07