×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dit doet het Japanse hof tegen Corona

  Royals proberen virus buiten de deur te houden

  Dit doet het Japanse hof tegen Corona

  Rond verjaardag Naruhito in februari werden al diverse feestelijkheden afgeblazen en dochter Aiko mag alleen nog naar school om haar diploma op te halen.


  Maar daarmee houdt het niet op voor keizer Naruhito en zijn familie. Meer maatregelen om Corona te proberen te weren zijn nu van kracht. Zo werd vorige week een evenement van het Rode Kruis in – waar de keizer en zijn vrouw bij aanwezig zouden zijn – geannuleerd. Keizerin Masako is erevoorzitter van het Rode Kruis in Japan. En ook zeker 5 andere publieke optredens waarbij kroonprins Akishino, de jongere broer van keizer Naruhito, verwacht werd, gaan niet door.

  LEES OOK:

  Naast het cancelen van evenementen en openbare optredens is besloten dat personeel dat aan het hof werkt niet meer in de spits reist. Dit om de kans op infectie zo klein als mogelijk te houden. En iedereen die een afspraak heeft met een lid van de keizerlijke familie moet een mondkapje dragen. Iets dat in Japan al niet zo ongewoon is. Wat wél opvalt: het paleis wordt iedere dag schoongemaakt door vrijwillige schoonmakers, zij mogen tijdelijk niet meer in het paleis komen. Ook is het aantal bezoekers dat het paleis mag komen bezichtigen teruggeschroefd.

  Japan heeft inmiddels meer dan 1000 Corona-patiënten. Een overgrote meerderheid ervan, zo’n 700 mensen, bevinden zich aan boord van een cruiseschip.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  9 maart 2020 - 11:12