Dit doet het Japanse hof tegen Corona

Rond verjaardag Naruhito in februari werden al diverse feestelijkheden afgeblazen en dochter Aiko mag alleen nog naar school om haar diploma op te halen.

Maar daarmee houdt het niet op voor keizer Naruhito en zijn familie. Meer maatregelen om Corona te proberen te weren zijn nu van kracht. Zo werd vorige week een evenement van het Rode Kruis in – waar de keizer en zijn vrouw bij aanwezig zouden zijn – geannuleerd. Keizerin Masako is erevoorzitter van het Rode Kruis in Japan. En ook zeker 5 andere publieke optredens waarbij kroonprins Akishino, de jongere broer van keizer Naruhito, verwacht werd, gaan niet door.

LEES OOK:

Naast het cancelen van evenementen en openbare optredens is besloten dat personeel dat aan het hof werkt niet meer in de spits reist. Dit om de kans op infectie zo klein als mogelijk te houden. En iedereen die een afspraak heeft met een lid van de keizerlijke familie moet een mondkapje dragen. Iets dat in Japan al niet zo ongewoon is. Wat wél opvalt: het paleis wordt iedere dag schoongemaakt door vrijwillige schoonmakers, zij mogen tijdelijk niet meer in het paleis komen. Ook is het aantal bezoekers dat het paleis mag komen bezichtigen teruggeschroefd.

Japan heeft inmiddels meer dan 1000 Corona-patiënten. Een overgrote meerderheid ervan, zo’n 700 mensen, bevinden zich aan boord van een cruiseschip.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen