brand griekenland bosbranden

Griekse kroonprins bedankt brandweerlieden voor inzet tijdens bosbranden Griekenland

De Griekse kroonprins Pavlos heeft voor het eerst gereageerd op de hevige bosbranden in Griekenland. Via Instagram bedankte hij de “dappere brandweerlieden, het leger en alle vrijwilligers” voor hun voortdurende inzet om het vuur te stoppen. Hij deelde daarbij verschillende beelden van de verwoestingen.

Bosbranden Griekenland

Ook Pavlos’ echtgenote Marie-Chantal liet een bericht achter. Zij stond ook stil bij de bosbranden in Griekenland die woeden rond Tatoi, een voormalig landgoed van de Griekse koninklijke familie. Zo’n tien procent van het bos waar ook de familiegraven zijn, zou zijn afgebrand. “Er woeden nu meer dan tien branden in heel Griekenland. We zijn allemaal erg bedroefd en bidden voor iedereen die getroffen is door deze vreselijke branden”, zegt Marie-Chantal. “Onze dank gaat uit naar onze geweldige brandweerlieden die onvermoeibaar vechten om te redden wat ze kunnen. Deze bossen zorgen voor de zuurstof in ons land en we moeten ze beschermen.”

Begraafplaats

Op beelden van Griekse media is te zien dat het vuur de graven op Tatoi heeft bereikt. Het is niet duidelijk of er schade is. Op de begraafplaats liggen verschillende royals waaronder de vader vana de Britse prins Philip. Het hoofdgebouw van Tatoi, het voormalige zomerverblijf van de Griekse koninklijke familie, lijkt gered te zijn. Uit voorzorg had het ministerie van Cultuur duizenden kostbaarheden uit het paleis gehaald. Het gebouw wordt momenteel gerenoveerd.

Lees ook: Voormalig Grieks paleis Tatoi bedreigd door bosbranden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld en bron: ANP