Geinig: deze royals zijn jarig op een feestdag

Misschien ken (of ben) je zelf wel iemand die op Valentijnsdag of met Kerst jarig is. Deze royals delen hun verjaardag ook met een nationale of internationale viering. Benieuwd wie?

Je hebt doorgaans niet echt voor het kiezen op welke dag je verjaardag valt. Sommige mensen ervaren het als extra feestelijk om samen met Sinterklaas jarig te zijn, waar anderen dat maar onhandig vinden. Ook deze royals delen een verjaardag met een ander – misschien wel bekender – feestje. Al zal er geen royal taartje minder om gegeten worden!

Emmanuel van België is jarig op dierendag: 4 oktober.

Emmanuel Van België Portretfoto

Elizabeths nichtje Alexandra is een kerstkind: geboren op 25 december. Een ander leuk weetje over haar is dat ze bruidsmeisje was op Elizabeths huwelijksdag.

Prinses Alexandra Nichtje Van Elizabeth Anp

Willem-Alexander viert zijn eigen verjaardag doorgaans groots en landelijk: 27 april, Koningsdag. Natuurlijk is dit geen toeval, toen hij koning werd in 2013 werd Koninginnedag Koningsdag en de datum verplaatst: van 30 april naar 27 april. Beatrix vierde haar feestje dus altijd op 30 april, maar dat was meer een ‘nalatenschap’. Haar echte verjaardag is op 31 januari.

Koninginnedag In Rhenen

Hans Adam II van Liechtenstein is Valentijnsbaby: geboren op 14 februari. Grappig genoeg is er ook een mooi jubileum op die dag: het is de huwelijksdag van Henri en María Teresa. Afgelopen februari vierden zij alweer hun 40ste huwelijksjaar samen!

María Teresa En Henri Luxemburg 40 Jaar Getrouwd Screenshot Instagram 3

En William mag zich een echt zomerkind noemen: precies met de start van dat seizoen verjaart-ie: op 21 juni dus!

Kate William Drankje

LEES OOK:

In beeld: prinses Eléonore van België

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld: ANP, ANP/EPA, Instagram @dukeandduchessofcambridge, @belgianroyalpalace, @courgrandducale