×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deze emir is onverwacht afgezet

  Tevens goede bekende van koningin Máxima

  Deze emir is onverwacht afgezet

  Onrust in Nigeria: daar is onverwacht de emir van Kano, Muhammadu Sanusi II afgezet.


  De regering van deelstaat Kano besloot de emir af te zetten wegens gebrek aan respect voor gouverneur Abdullahi Ganduje. De emir was voor zijn emir-schap directeur van de centrale bank van Nigeria en in die rol ook een goede bekende van koningin Máxima. Tevens steunde hij haar werk voor de VN openlijk.

  Vorig jaar nog was hij aanwezig bij Máxima’s 10-jarig jubileum als pleitbezorger voor het beter toegankelijk maken van financiële diensten voor mensen wereldwijd. En toen Máxima Nigeria eens bezocht, kwam de emir haar speciaal opzoeken in de hoofdstad Abuja, met een complete en bont uitgedoste hofhouding.

  LEES OOK:

  Sanusi staat bekend als modern en vooruitstrevend. Dit scheen te botsen met de opvattingen van gouverneur Ganduje. De gouverneur was tevens niet te spreken over het feit dat Sanusi zijn herverkiezing niet steunde. Iets dat hij niet deed omdat er video’s circuleerden waarop duidelijk te zien was dat de gouverneur werd omgekocht. In zijn werkzame jaren voor de centrale bank onthulde Sanusi al een ander schandaal, wat hem wederom niet in dank werd afgenomen door andere hooggeplaatsten.

  De BBC meldt dat emir Sanusi met geweld uit het paleis in Kano gezet. En is verbannen naar Nasarawa, een andere Nigeriaanse staat. Naar verwachting is hij nooit meer welkom in Kano.

   

  Bron: BBC, ANP. Beeld: ANP

  10 maart 2020 - 10:08