Germany Pandemic Coronavirus Covid19

Actiegroep doet zijn best om vakantie Thaise koning te verpesten

De Thaise koning Vajiralongkorn heeft zichzelf niet populair gemaakt in Duitsland. Zowel Duitse als Thaise activisten willen het verblijf van de koning in Beieren zo onaangenaam mogelijk maken in de hoop dat hij daardoor weg gaat. “We willen hem het plezier ontnemen en hem duidelijk maken dat hij hier niet welkom is”, vertelt Oliver Bienkowski van de actiegroep PixelHelper tegen de Deutsche Welle (DW).

Het idee is om rond de klok actie te voeren bij hotel Sonnenbichl in Garmisch-Partenkirchen, waar de koning al het hele jaar logeert. Woensdag nog werd een grote zeecontainer op de weg voor het hotel gedumpt, met daarop een enorme, gemanipuleerde foto van Vajiralongkorn die zijn middelvinger opstak. Eerder waren er met een projector leuzen geprojecteerd op het hotel.

“We zijn nu op zoek naar een paar oude brandweerwagens, waarmee we naast de koning kunnen rijden wanneer hij weer op zijn fiets stapt om hier in de omgeving te gaan toeren”, zei Bienkowski, die ook denkt aan acties in Zwitserland. Daar verblijft Vajiralongkorn’s vierde echtgenote, koningin Suthida. De koning zelf heeft in Beieren volgens bronnen gezelschap van meer dan een dozijn zorgvuldig uitgekozen en uit Thailand meegekomen gezelschapsdames.

Lees ook:

Koning Filip krijgt verslag over vorming van regering

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen