Mette Marit En Haakon Knippen Lintje

5x royals die een lintje knippen (hoe royal wil je het hebben?)

Denk je aan royals, dan denk je aan pracht en praal, een kroon, balkonscènes en… lintjes knippen! We hebben een paar hele leuke beelden voor je verzameld. Nu maar hopen dat die schaar een beetje scherp is.

Het is best een eer. Een gebouw, tuin, museum, brug of kunstwerk ‘openen’. Royals worden nog vaak geassocieerd met ceremonieel en het is nogal wat als een royal ‘jouw’ stad bezoekt en een handeling verricht. Meestal is een burgemeester, directeur of afgevaardigde in kwestie dan ook láng voor het moment plaatsvindt al druk met de voorbereidingen. Want alles moet wel zo soepeltjes mogelijk verlopen natuurlijk. Eén van de dingen die je typisch bedenkt als eervol taakje voor een royal is het knippen van een lintje.

En juist dat bijzondere moment zetten we vandaag in de spotlight. Van zonnig en zomers tot mid-winter: van alles komt voorbij!

Mette-Marit en Haakon stralen, terwijl ze dit lintje mogen doorknippen. Ze openden een nieuw bezoekerscentrum, op de plek waar prominente Noor Hans Nielsen Hauge 250 jaar geleden geboren.

Mette Marit En Haakon Knippen Lintje

Prinses Astrid van België is de jongere zus van de huidige koning Filip. Hier mocht ze knippen om het Atomium in Brussel te heropenen.

Astrid Van België Heropent Atomium Brussel 2020

Estelle hielp opa Carl Gustaf met het openen van een nieuwe brug in Stockholm, Zweden. Ook leuk is natuurlijk dat moeder en dochter die dag eenzelfde outfit droegen.

Estelle En Carl Gustaf Knippen Lintje

Bij het openen van het Ommelander Ziekenhuis in Groningen kwam niemand minder dan Willem-Alexander het lintje knippen. Gelukkig krijgt-ie ook wat hulp van de locals.

Willem Alexander Knipt Lintje

Kate lijkt nog niet he-le-maal zeker van haar zaak. Misschien zit de wind haar in de weg?

Kate Knipt Lintje

LEES OOK:

7 mooie foto’s van María Teresa van Luxemburg

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @detnorskekongehus, @belgianroyalpalace, @kungahuset, @koninklijkhuis, Daily Express