×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zien: romantische sneeuwkiekjes van Willem-Alexander en Máxima

  Uit de oude doos

  Zien: romantische sneeuwkiekjes van Willem-Alexander en Máxima

  Onlangs was het weer zover: vrolijk poserende Oranjes in de Oostenrijkse sneeuw. Reden genoeg om in de oude doos te duiken voor verliefde kiekjes van ons koningspaar tijdens hun huwelijksreis in 2002.


  Wittebroodsweken

  Willem-Alexander en Máxima trapten hun wittebroodsweken af in het besneeuwde landschap van Sankt Moritz in Zwitserland. Ze verbleven er in de luxueuze villa van wijlen Alfred Heineken. Het tweede deel van hun huwelijkreis bracht het stel onder andere door in Nieuw-Zeeland.

  Luxe in Sankt Moritz

  Sankt Moritz wordt gezien als dé plek waar het wintertoerisme begonnen is. Eind 19e eeuw wist hotelier Johannes Badrutt een aantal Engelse zomergasten te overtuigen ook in de winter te komen. Hij beloofde hen zongarantie. Was het geen stralend weer? Dan kregen de gasten hun geld terug. Sindsdien is het er een komen en gaan van vorsten als de Duitse keizer Wilhelm II, koning Carl Gustaf van Zweden, koning Edward VIII (toen hij nog Prins van Wales was), en van andere beroemdheden als Coco Chanel, Alfred Hitchcock en Brigitte Bardot.

  LEES OOK:

  Beeld: Hollandse Hoogte

  26 februari 2020 - 08:48