×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Dé foto’s van het jaar: Oranjes in de Oostenrijkse sneeuw

  Koninklijke familie poseert geduldig en hartelijk

  Dé foto’s van het jaar: Oranjes in de Oostenrijkse sneeuw

  Met het weer hadden ze al geluk, voldoende sneeuw om er een echte wintersportvakantie van te kunnen maken.


  Het is weer zover, hét persmoment van het jaar met onze koninklijke familie in de hoofdrol. Vanochtend werden de Oranjes door tientallen naar Lech afgereisde fotografen vastgelegd. We zetten de belangrijkste feitjes en gebeurtenissen voor je op een rijtje:

  De familie was ontspannen en geduldig. Er werd, los van de familiefoto’s waar iedereen op schittert, een mooi drie-generatie-beeld gecreëerd waarbij Beatrix, Willem-Alexander en Amalia gezamenlijk poseerden.

  Claus, kleinzoon van Beatrix, viel extra op in zijn knaloranje ski-jas.

  De fotosessie vond een dag later plaats dan de afgelopen jaren gebruikelijk was geworden.

  De exacte locatie van de shoot is Oberlech, een plek die voor een grotere groep (fotografen, journalisten) gemakkelijker bereikbaar is.

  In de buurt van de plek waar de foto’s genomen worden, is tevens een accommodatie waar de familie zich in alle rust kan voorbereiden op de sessie. Dit is ook waar Beatrix zich terugtrekt als haar zoons met hun gezinnen een aantal afdalingen doen voor de aanwezige pers.

  Als een mediabedrijf zich niet aan de gehanteerde mediacode houdt die is ingesteld om de privacy van de familie te waarborgen, kan zo’n bedrijf worden uitgesloten van deelname aan de sessie. Dit jaar bleek dat voor één mediabedrijf het geval te zijn.

  In de oude kerk van het wintersportdorp brandt een kaars voor prins Friso, die in februari 2012 in Lech een ski-ongeluk kreeg en in 2013 aan de gevolgen hiervan overleed.

   

  LEES OOK:

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  25 februari 2020 - 11:05