×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Update 4 mei: Willem-Alexander en Máxima zullen krans leggen

  Invulling van het versoberde programma wordt duidelijker

  Update 4 mei: Willem-Alexander en Máxima zullen krans leggen

  We meldden je eerder dat Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam dit jaar in andere vorm doorgaat: zonder publiek, maar met de koning. Er is nu wat meer bekendgemaakt over de invulling.


  Ook Máxima zal aanwezig zijn. Samen met Willem-Alexander legt ze een krans bij het nationale monument op de Dam.

  Er wordt gewoon 2 minuten stilte gehouden. Daarna klinkt het volkslied. En aansluitend geeft Willem-Alexander een toespraak. Dit is althans wat het Nationaal Comité 4 en mei verwacht, zo werd bekendgemaakt.

  Lees ook:

  Vanwege Corona zijn veruit de meeste geplande activiteiten voor zowel 4 als 5 mei geschrapt. Een idee dat iemand opwierp om iedere Nederlandse trompettist te verzoeken de ‘taptoe’ te blazen op 4 mei, vlak voor 20.00 uur, kan op veel bijval rekenen. Ook van het Comité. Trompettisten zouden dit dan vanuit hun eigen huis, bij een open raam bijvoorbeeld moeten doen, omdat er uiteraard nog altijd afstand tussen mensen bewaard moet blijven.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  31 maart 2020 - 10:32